موضوعات: "معرفی اساتید" یا "تدریس" یا "زندگینامه" یا "تحصیلات" یا "فعالیتهای علمی" یا "مقاله" یا "پایان نامه" یا "کتاب"
حضرت آیتالله سیدکاظم نورمفیدی در اولین جلسه از جلسه اخلاق هفتگی خود که از سوی مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان و در جمع طلاب، اساتید و کارکنان این مدرسه برگزار شد، ماه مبارک رمضان را از الطاف الهیه خداوندمتعال برشمرد و گفت: مشیت الهی تکویناً در این ماه چنین تعلق گرفته که اقبال به سوی او بیشتر شود.
وی افزود: بندگان خدا در این ماه سرمایههای معنوی بسیاری کسب خواهند کرد، سرمایههای معنوی سرمایههای واقعی انسان بوده و از او جدا نیست، این نوع سرمایه؛ مرتبه انسان را در پیشگاه خداوند بالا میبرد لذا باید در حفظ این سرمایه کوشا بوده و به مصداق آیه «لَاتُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَى» آن را به منت نهادن یا نیش زدن از بین نبرید.
نماینده معزز ولی فقیه با استناد به روایتی از امام سجاد(علیهالسلام) ادامه داد: «نگهدارى عمل، از خود عمل دشوارتر است، منظور از نگهدارى عمل بدین معنا است که آدمى براى خداوند بخشش و انفاقى مى كند و اين عمل پنهانى برايش نوشته مى شود، اما سپس كار خود را به زبان مى آورد كه در نتيجه آن ثواب نهانى پاك شده و براي فرد ثواب عملِ آشكار مى نويسند، بار ديگر آن را به زبان مى آورد، كه در اين بار عمل او پاك مى شود و عمل ريايى نوشته مى شود».
حضرت آیتالله نورمفیدی اضافه کرد: گاهی انسان عمل نیکی که انجام می دهد برای ترغیب و تشویق دیگران به زبان میآورد که پسندیده است چنانچه در آیه «وَأَمَّا بِنِعمةِ رَبِّكَ فَحَدِّث» بدان تاکید شده است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: ادامه عمل می تواند عمل را در دل انسان تثبیت کرده و به انسان شخصیت دهد.
از«ملامت» و «مقایسه» کودکتان با دیگر کودکان به شدت بپرهیزید. این کار باعث می شود که او خود را کمتر از دیگران ببیند و حس تقصیر،گناه و حقارت در او شکل بگیرد.در اینجا ممکن است به چند دلیل کودک در دام دروغ گویی گرفتار شود؛ از طرفی برای این که وانمود کند سرزنش و مقایسه شما احساساتش را جریحهدار نکرده است، با دروغ گفتن احساساتش را کتمان کند.از سوی دیگر چه بسا برای اعاده حیثیت لگدمال شدهاش و اینکه نشان دهد او هم برای خودش کسی است شروع به دروغپردازی کند.
توانمندیهای خیالی برای خود ببافدو یا ناتواناییهایش را توجیه کند،دست آخر هم ممکن است خدای نکرده به فکر انتقام جویی از شما و یا فردی که با او مقایسه شده است بیفتد.
البته این موارد فقط گوشهای از زیانهای روحی و رفتاری ملامت و مقایسه است ؛بنابراین لطف کنید و با دقت مراقب دو«میم» باشید.(مجله شمیم آشنا/ش236/ص 80)
از آدم های همیشه ناراضی فاصله بگیر؛ این آدم ها نه تنها به خودشان اجازه لذت بردن از زندگی را نمی دهند بلکه وقتی هم در کنار بقیه هستند خوشحالی را از آن ها سلب می کنند.
پیرمردی می گفت: پیرشی ولی نوبتی نشی! گفتم یعنی چی؟ گقت: یعنی دیگه قادر به انجام کارات نیستی بچه هات برای نگهداری نوبت تعیین نکنن و سر نخواستنت بحث و دعوا نکنن……………………………………..