مدتی است نسبت به همه چیز بی‏ احساس شده ‏ام و شوق تلاش و کوشش و مطالعه ندارم. دوست دارم سر تا سر وجودم کار و تلاش و مطالعه شود؛ لطفا مرا راهنمایی کنید.
این حالت اگر به صورت موقتی باشد، جای نگرانی نیست. معمولا بیشتر افراد گاهی بی نشاط و احساس خستگی و غم و اندوه می‏کنند. اما اگر این حالت‏ها استمرار دارد؛ می‏تواند نشانه‏ای برای بعضی از مشکلات باشد. البته این مشکلات هم جای نگرانی ندارد و می‏توان با برخورد منطقی و علمی و استفاده از مشاوران مجرب بر آنها فایق آمد.
به نظر می‏رسد یکی از علل خستگی شما می تواند؛ یکنواختی زندگی، کار مستمر بدون تفریح و بدون تنوع، در نوع فعالیت‏های روزمره باشد؛ لذا باید هر از چند گاهی یک تغییر و تحول در زندگی خود ایجاد کنید.
نکته‏ ای دیگر داشتن یک برنامه منظم برای اوقات شبانه روز است؛ بکوشید برنامه‏ای را تنظیم نموده و با برنامه زندگی کنید. در حد و توان، کار فکری و مطالعاتی داشته باشید. هر وقت احساس خستگی کردید، مطالعه را رها کنید و به کار دیگری بپردازید. ساعات مطالعه شما پی در پی نباشد و در بین آن لحظاتی را استراحت کنید. مطالعات خود را هدفمند کنید؛ یعنی، اول برای خود سوال ایجاد کنید و بعد برای پاسخ به آن پرسش، به مطالعه بپردازید. یا اینکه موضوعی را انتخاب نموده و برای شناخت آن مطالعه کنید. علاوه بر نکات فوق، به تذکراتی که در پی می‏آیند توجه کنید و آنها را به کار گیرید:

1. بعد از 45 دقیقه مطالعه، حدود10 الی 15 دقیقه استراحت کرده و در این فرصت نوشیدنی یا میوه میل کنید.
2. هرگاه خسته شدید، کتاب را برای لحظاتی کنار گذاشته و چشمان خود را چند دقیقه ببندید.
3. روزانه حداقل نیم ساعت ورزش کنید. (ترجیحا صبح ها)
4. حتما از مواد غذایی قنددار(مانند خرما و کشمش) به ویژه در دوران امتحانات، استفاده کنید.
توجه به این نکته بایسته است که حالات روحی انسان، همواره یکسان نیست. گاهی اوقات انسان با نشاط و شاداب است و گاهی نیز غم و اندوه را تجربه می‏کند؛ از این حالات نگران نباشید. البته اگر حالت غم و اندوه و خستگی مفرط و بی ‏حوصلگی شما، استمرار پیدا کرد؛ حتما به روان شناس یا روان پزشک مراجعه کنید.

موضوعات: معرفی اساتید
[پنجشنبه 1393-05-23] [ 11:30:00 ق.ظ ]