برگرفته از جلسه عمومی تفسیر قرآن حضرت آیت الله نورمفیدی(مؤسس مدرسه علمیه الزهرا(س)گرگان)
قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1) … ثُمَّ إِنَّكُمْ بَعْدَ ذَلِكَ لَمَيِّتُونَ (15)
انسان بعد از اینکه سالهایی را مثلاً 40، 50، 70 و… در این دنیا زندگی میکند، میمیرد و از دنیا میرود. در مسأله مرگ انسان دو تفکر از زمانهای خیلی دور وجود داشته است.
1ـ تفکر مادی که منطقش این است که وقتی ما انسانها میمیریم و زیر خاک میرویم، آیا دوباره آفرینش جدیدی پیدا میکنیم؟ که این مطلب را قرآن از قول عدهای بیان مینماید.
2ـ تفکر الهی و انبیاء و سفیران الهی که میفرمایند: زندگی انسان با مرگ خاتمه نمییابد، بلکه ملک الموت حقیقت وجود انسان را که همان روح خدایی باشد، به تمام معنا تحویل میگیرد. بنابراین همه مؤمنین اعم از مسلمان، یهودی، مسیحی، زرتشتی مرگ را نهایت و پایان زندگی انسان نمیدانند، بلکه آن را شروع زندگی جدید برای انسان میدانند.
روایتی از امام سجاد(ع) است که فرمود: در روز عاشورا وقتی کار خیلی سخت شد، بعضی از یاران امام حسین(ع) نگران شدند که در اینجا امام حسین(ع) فرمود: ای فرزندان کرامت و بزرگواری، کمی صبر کنید، زیرا مرگ و کشته شدن پلی است که شما را از این سختیها و گرفتاریها نجات داده و به نعمتهای همیشگی میرساند. بنابراین امام حسین(ع) مرگ را پلی میداند که انسان را از این دنیای فانی به دنیای باقی سوق میدهد.
پیامبر اکرم(ص) فرمود: «الدنیا سجن المؤمن و جنه الکافر» دنیا زندان مؤمن و بهشت کافر است و مرگ امری است که مؤمن را از زندان این دنیا نجات میدهد و در بهشت جاویدان الهی وارد میکند و کافر را از بهشت دنیایی به آتش جهنم وارد مینماید.
در نگاه مردان خدا، مرگ دیدار است، نه تمام شدن و پایان زندگی. مرگ ملاقات با خداست و سعادت و رستگاری عظیم. امام علی(ع) هنگام ضربت شهادت فرمودند: «فزت و رب الکعبه» به خدای کعبه رستگار شدم. به فرزندانشان فرمودند: اگر آنچه را که من میبینم، شما هم ببینید، هرگز گریه نمیکنید.
ملاحسن فیض کاشانی فرمود: از روایات و اخباری که رسید، معلوم میشود که عزرائیل چهره مشخصی برای افراد ندارد و برای همه یکجور نیست. اگر انسان مؤمن و خدایی باشد، عزرائیل را به شکل زیبا و دوستداشتنی ملاقات میکند و اگر انسان گنهکار و غافل باشد، عزرائیل را به شکل نفرتآور و ترسناک ملاقات خواهد کرد.
موضوعات: باقرآن
[شنبه 1392-06-16] [ 08:22:00 ب.ظ ]