«دکتر محمد حکیمی »در نشست علمی با موضوع “چرایی حجاب و پاسخ به شبهات پیرامون آن “که از سوی مجموعه حوزوی الزهرا سلام الله علیها گرگان و با حضور مبلغین این مدرسه در هفته عفاف و حجاب برگزار شد به ذکر دو آیه( 59 سوره مبارکه احزاب و 31 نور) مهم دستور به حجاب و سیر تفسیر آنها پرداخت و بیان داشت: آیه 59 سوره احزاب از زنان می‌خواهد جلبابشان را بر خویش بیندازند تا آزار نبینند. اما آیات 30 و ۳۱ سوره نور علاوه بر اینکه «غض بصر» و «حفظ فروج» را برای زنان و مردان لازم می‌داند، از زنان می‌خواهد غیر از زمانی که پیش گروهی از خویشانشان هستند، خِمارشان را بر جیوب (گریبان‌های) خویش بیندازند. معنای «جلباب» و «خِمار» و «جیب» در تفاسیر به اشکال گوناگون ذکر شده است. اما ظاهراً جلباب به معنای بالاپوش، خِمار به معنای روسری و جیب به معنای گریبان است.

ادامه مطلب :

وی بی حجابی را مقدمه فساد و فحشا دانست و در بحث از راههای ترویج حجاب در جامعه افزود: در تبلیغ و ترویج حجاب هم باید از راه نظری به موضوع پرداخت چنانچه از طریق تلویزیون، کتاب، مقاله، سخنرانی، امر به معروف و نهی از منکر  و پاسخ به شبهات و … به تبلیغ و ترویج این فرهنگ پرداخت به طوری که آثار و فلسفه حجاب به طور کامل و به درستی برای مردم بازگو شود و ایمان مردم تقویت گردد.

استاد مدرسه علمیه عالی الزهرا سلام الله علیها گرگان به ترویج حجاب از راه عملی پرداخت وگفت: روش الگویی از جمله راههای عملی برای تبلیغ و ترویج فرهنگ حجاب است به طوری که مثلاً یک معلم ابتدا باید در بین شاگردان مورد محبت  قرار گیرد تا در کار خود موفق شود البته این محبوبیت باید با مقبولیت همراه باشد تا اثر گزار گردد.

دکتر حکیمی ایجاد امنیت اخلاقی زن و مرد، حفظ ارزشهای زن، سلامت اجتماع، استحکام خانواده و جلوگیری از نفوذ غربیها  را از جمله فلسفه حجاب برشمرد.

وی بهترین راه تبلیغ دین و فرهنگ دینی از جمله حجاب را از طریق مراکز فرهنگی و رسانه های جمعی دانست و ادامه داد: اگر چه بین مرد و زن تفاوتی غیر از تقوا از حیث ارزش و کرامت وجود ندارد لکن زنها به عنایت الهی از ظرافت و توجه بیشتری برخوردارند که حفظ و صیانت این وجود با ارزش اهمیت بیشتری دارد.

وی در پایان علاوه بر معرفی کتب و منابع متعدد در زمینه چرایی حجاب  به سوالات متعددی که از سوی طلاب مطرح شد پاسخ داد.

موضوعات: زندگینامه
[دوشنبه 1398-04-24] [ 08:24:00 ق.ظ ]