حجه الاسلام و المسلمین حاج آقا مجتبی نورمفیدی ( رئیس هیات امناء مدرسه علمیه الزهراء(س) تأثير وضو و طهارت در طول عمر | ... | |
رسول گرامي اسلام صلي الله عليه و آله و سلّم ميفرمايد: «أَكْثِرْ مِنَ الطَّهُورِ يَزِدِ اللَّهُ فِي عُمُرِك». رسول گرامی اسلام صلی الله عليه و آله و سلّم ميفرمايد: «أَكْثِرْ مِنَ الطَّهُورِ يَزِدِ اللَّهُ فِی عُمُرِك». [1] اين روايت در مورد تأثير وضو و طهارت دائمی در عمر انسان است. پيامبر اکرم (ص): زياد وضو بگير خداوند عمرت را زياد ميکند. اما من يک معنای عامتری را ميخواهم از روايت استفاده کنم: «تا ميتوانی پاکی و پاکيزگی را در زندگی زياد کن خداوند عمرت را زياد ميکند.» روايت زيبا و پر معنايی است؛ در اين روايت پيامبر اکرم (ص) يکی از اصول و رموز عمر طولانی را بيان کرده است. نميخواهد بگويد اين علت منحصره است يعنی بگوييم بين طولانی بودن عمر و طهور و پاکی ملازمه است؛ نه موارد نقض زياد دارد و ملازمه بين اين دو تا نيست ولی يکی از اصول و رموز عمر طولانی کثرت و اکثار طهور و پاکی است. موارد نقض هم ممکن است داشته باشد لذا اين ضمائمی دارد قهراً نقش خود فرد در رعايت حفظ و صحت بدن و مراقبت بر آن خيلی مؤثر است مثلاً اگر کسی غذای ناسالم استفاده کند، معلوم است که بعد از مدتی مشکل پيدا ميکند و عمرش کوتاه خواهد؛ اين عوامل سر جای خود محفوظ است ولی اين روايت يک نکتهای دارد که به هر حال مهم است. طهارت و پاکی در مالی که انسان ميخورد و با آن زندگی را ميگذراند، خيلی مهم است. پرهيز از گناه، تقوي، خيلی در اين جهت مؤثر است. کسی که اهل اجتناب از محرمات نيست اين ديگر حداقل از اين جهت و اين قانون محروم است طهارت اخلاقی يعنی اينکه نفس انسان از رذائل و پليديها پاک باشد. طهارت ذهنی و فکری يعنی اينکه ذهن انسان آلوده به تخيلات و اوهام و هوسها و اميال و شهوات نباشد. طهارت اعتقادي؛ اينها همه ابعاد مربوط به انسان را در بر ميگيرد اعتقاد پاک و سالم نسبت به خداوند تبارک و تعالي، نسبت به انبياء و اوصياء و اولياء؛ اينها همه در اين جهت مؤثر است. در اين جهت سعی کنيم هر چه به عمر و روزهای زندگی ما اضافه ميشود اين امور را هم زياد کنيم. مالی که با آن زندگی ميکنيم، مال حلال باشد و اين را بيشتر کنيم. البته با اين کار اقتضاء فراهم ميشود يعنی لولا الموانع اثر ميگذارد؛ تا ميتوانيم سعی کنيم پاکتر شويم، اين پاکتر شدن و اين نابتر شدن هم در دنيا اثر دارد و هم در آخرت. شخص پاکتر و نابتر به خداوند نزديکتر است و در آخرت در مراتب بالاتری از جنت قرار ميگيرد و اهوال روز قيامت برايش آسانتر است و مواقف روز قيامت برايش کمتر است و در برزخ آسيب کمتر ميبيند و فشار کمتری دارد چون اين فشارها از همين دنيا و بعد زمان مردن و بعد در عالم برزخ و بعد در قيامت برای پاک کردن و تصفيه است تا انسان آماده ورود در بهشت شود. پس اگر ميخواهيم علاوه بر منافع و فوائد بی شماری که در زندگی پاک وجود دارد از منفعت عمر طولانی هم برخوردار شويم، سعی کنيم ابعاد زندگی خودمان را از نظر عمل، فکر، روح، عقيده و اخلاق پاکتر و نابتر کنيم. «أَكْثِرْ مِنَ الطَّهُورِ يَزِدِ اللَّهُ فِی عُمُرِك». «والحمد لله رب العالمين»
( قَالَ أَخْبَرَنِی أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ الْوَلِيدِ عَنْ أَبِيهِ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ أَبَانٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أُورَمَةَ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ أَبَانٍ الوَرَّاقِ عَنِ الرَّبِيعِ بْنِ بَدْرٍ عَنْ أَبِی حَاتِمٍ عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص يَا أَنَسُ أَكْثِرْ مِنَ الطَّهُورِ يَزِدِ اللَّهُ فِی عُمُرِكَ وَ إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَكُونَ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ عَلَى طَهَارَةٍ فَافْعَلْ فَإِنَّكَ تَكُونُ إِذَا مِتَّ عَلَى الطَّهَارَةِ شَهِيداً وَ صَلِّ صَلَاةَ الزَّوَالِ فَإِنَّهَا صَلاةُ الْأَوَّابِينَ وَ أَكْثِرْ مِنَ التَّطَوُّعِ تُحِبَّكَ الْحَفَظَةُ وَ سَلِّمْ عَلَى مَنْ لَقِيتَ يَزِدِ اللَّهُ فِی حَسَنَاتِكَ وَ سَلِّمْ فِی بَيْتِكَ يَزِدِ اللَّهُ فِی بَرَكَتِكَ وَ وَقِّرْ كَبِيرَ الْمُسْلِمِينَ وَ ارْحَمْ صَغِيرَهُمْ أَجِئْ أَنَا وَ أَنْتَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ كَهَاتَيْنِ وَ جَمَعَ بَيْنَ الْوُسْطَى وَ الْمُسَبِّحَة. )
[یکشنبه 1393-05-19] [ 09:52:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|