« معاون آموزش مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان گفت: در عرصه علمی، با شناخت وظیفه و عمل به آن در جهت کسب سعادت ابدی کوشا باشید تا به فلاح و رستگاری دست یابید.استاد مدرسه علمیه الزهرا(س) گرگان: رفتار حضرت امام(ره) با خانواده براساس حرمت گذاری و شخصیت دادن به آنان بود، چنانکه همسر خود را همراه، هم راز خود می دانستند. »

به گزارش خبرگزاری کوثر از گلستان، خانم مریم میرکریمی مدیر مجموعه حوزوی الزهرا(س) گرگان، در ویژه مراسم آغاز سال تحصیلی که با حضور طلاب جدید الورود مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان برگزار شد، طلبگی را بهترین و صالح ترین نعمت دانست و بر شکرگزاری از این نعمت تاکید کرد.

وی با استناد به آیه114 از سوره مبارکه نحل، شکر نعمت را از واجبات اصلی برشمرد و افزود: غالباً شکر نعمت از خودِ نعمت بالاتر است، چنانچه به مصداق آیه” لئن شکرتم لأَزیدَنَّکم” شکر نعمت، موجب بزرگی انسان می شود.

مدیر مجموعه حوزوی الزهرا(س) گرگان، شکر نعمت را وسیله ای برای تقرب و نزدیکی به پروردگار و ابزاری برای ترقی انسان عنوان کرد و گفت: امام حسن مجتبی(ع)، “نعمت های خداوند را آزمونی برای انسان معرفی می کنند ” ،با شکرگزاری و بجا آوردن حق نعمت است که آن نعمت برای انسان باقی خواهد ماند ولی با ناسپاسی، تبدیل به عذاب و نقمت خواهد شد.

میرکریمی، کفران نعمت را از گناهانی برشمرد که در همین دنیا، دامن گیر انسان خواهد شد و مراد از کفران نعمت، این است که انسان نعمت را در جای خود استفاده نکرده و شکر آن را بجا نیاورد.

وی، طلبگی را احیای دین، پیروی از مکتب اهل بیت(ع) و  نشستن سر سفره آنان دانست و اضافه کرد: براساس آیه شریفه” ابتغوا إلیه الوسیله” و روایات عدیده، انسان برای رسیدن به خدا، نیازمند وسیله است که اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، مهمترین و بزرگترین وسیله قرب به خداوند هستند.

مدیر مرکز پژوهشی الزهرا(س) گرگان، در بخش دیگری از سخنان خود، با استناد به آیات63 تا 74 سوره مبارکه فرقان، بالاترین مقام بشر را مقام بندگی برشمرد و تواضع، مدارا، حلم و حوصله و شب زنده داری، استمرار در عبادت، یاد معاد و خوف از جهنم را از صفات عبادالرحمن برشمرد.

میرکریمی بیان کرد: براساس آیات فوق؛ عبادالرحمن به حداقل اکتفا نکرده و مقام امامِ متقین را از خداوند درخواست می کنند، یعنی کار پیامبرگونه که مراد از” العلماء ورثه الانبیا” نیز همین است، بنابراین رسالت حوزه های علمیه؛ تربیت متقین نیست بلکه تربیت امامِ متقین است، به عبارتی کار حوزه؛ تحول جامعه، نجات غریق و مصلح پروری است نه صالح پروری و دوری از غرق شدن.

 

وی، کار طلاب را انفاق علمی دانست که از ثواب و اجر بسیاری برخوردار است، چنانچه یک طلبه با کسب معرفت، بذر محبت خداوند را در دل ها زنده می کند، لذا ثواب انفاق علمی از انفاق مالی که بنابر آیه 261 سوره مبارکه بقره، دارای اجر بسیاری است بیشتر خواهد بود.

استاد حوزه، در بیان راههای رسیدن به مقام و جایگاه امامِ متقین،کسب معرفت را اولین راه وصل به این مقام برشمرد و اظهار کرد: براساس روایات، علم و آگاهی، انسان را ارشاد کرده، راه رشد را به او نشان داده و عمل او را به بی نهایت می رساند.

میرکریمی، براساس روایتی از امام علی(ع) “معرفت اندک را بهتر از عمل بسیار “دانست و ادامه داد: در مقام و فضیلت کسب علم و معرفت همین بس که حضرت امیر(ع) “عقل و معرفت را پیشوای فکر، فکر را پیشوای قلب، قلب را پیشوای حواس و حواس را پیشوای اعضا و جوارح انسان “می داند که همه اعمال، منتهی به عقل و معرفت می شود.

وی با استناد به کلام آیت الله جوادی آملی عنوان کرد: “انسانی که در مسیر علم حرکت می کند، در مسیر خلیفه اللهی است و هدف از خلقت انسان نیز رسیدن به مقام خلیفه اللهی و تعلیم اسماء الهی است که یکی از اسماء الهی علم است لذا هر کس در مسیر علم و حکمت حرکت کند، به همان میزان از مقام خلافت الهی برخوردار و متصف به صفات الهی می شود “.

عضو شورای علمی پژوهشی استان گلستان، با استناد به آیه نَفر، هجرت را دومین راه رسیدن به مقامِ امام متقین برشمرد و اضافه کرد: هجرت برای انذار و انذار برای حَذر است و مراد از حذر؛ ترساندن مردم از جهنم نیست بلکه درک عظمت پروردگار و معرفی خداوند با این عظمت و بزرگی، به مردم است، همچنین از مضمون آیه استفاده می شود که صرف نظر از ابتدا و انتها، آنچه مورد توجه قرار گرفته، شناخت هدف و وظیفه است.

میرکریمی در پایان، بر سرعت استفاده از فرصت ها تاکید و با استناد به روایتی از امام صادق(ع) توصیه کرد: لازمه قرار گرفتن در محیط علمی و رسیدن به موفقیت” علاوه بر رغبت و علاقه، نیاز به اراده قوی، فراغ، آراستگی به تقوا، ملازمت با خوف الهی و اجتناب از موجبات ضعف حافظه و بکار بستن فکر و اندیشه است".

کلیدواژه ها: امام, شكر, متقين, نعمت
   سه شنبه 15 مهر 1399


فرم در حال بارگذاری ...

جستجو
اردیبهشت 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31