خانم سیده طاهره موسوی در نشست علمی پژوهشی با عنوان معرفی دو کتاب سلوک سجادیه و بوستان اهل ولاء که به صورت مجازی، از طریق سامانه سیما و از سوی مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان برگزار شد، به معرفی کتاب خود با عنوان؛ بوستان اهل ولاء( شرح زیارت امین الله) و سلوک سجادیه(شرح دعای مکارم الاخلاق) پرداخت.

وی در ابتدای این نشست، زیارت امین الله را به لحاظ اتفاق سند و اتقان محتوا، جامع و مطلق دانست و ابراز کرد: این زیارت یک امام شناسی و ولی شناسی به تمام معنا است، لذا باید معرفت زایی داشته باشد.

ادامه مطلب :

مبلغ بعثه مقام معظم رهبری، با اشاره به آداب و مقدمات زیارت ادامه داد: زائر باید قبل از تشرف، از آداب زیارت آگاهی کافی داشته باشد، لذا در این کتاب؛ به اهمیت، آداب و آثار زیارت اشاره شده است.

موسوی، دست یابی به مقامات را لازمه تشرف و از آثار زیارت نام برد و افزود: در زیارت امین الله، زیارت کننده امام سجاد(ع) و ناقلِ زیارت، امام باقر(ع) است که به انسان می آموزند؛ چگونه در این ضیافت الهی و در محضر ولی خدا حضور پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: همانگونه که در متن این کتاب وارد است؛ در فراز اول این زیارت، داعی خود را در مقابل اعتقادات خود معرفی می کند، چنانچه می فرماید: “السلام علیک یا امین الله فی ارضه “.

استاد حوزه افزود: عبارت” أَشهد أَنّک جاهدتَ فی الله حق جهاده “در مورد امام علی(ع) قابل صدق است، چراکه دوران عمر ولایی ایشان، همراه با جنگ و جهاد بود.

استاد حوزه عبارت” أَشهد أَنّک جاهدتَ فی الله حق جهاده “را با توجه به اینکه دوران عمر ولایی حضرت علی (ع) همراه با جنگ و جهاد بود، در حق آن حضرت (ع) قابل صدق دانسته و در جواب اشکال مطرح شده که” چطور می توان با توجه به این فراز زیارت، دیگر معصومین(علیهم السلام) را که دوران عمرشان با جنگ و جهاد همراه نبود، زیارت کرد” فرمود: باید جهاد در جمله” جاهدت فی الله حق جهاده” معنا شود تا صادق بودن آن را در حق معصومین دیگر متوجه شد.

موسوی توضیح داد: هر چه زیارت با معرفت تر باشد، آثار بیشتری به همراه داشته و هر اندازه انسان در بُعد آداب، اسرار و احکام،  بیشتر رعایت کند، زیارت کامل تر خواهد بود.

وی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کتاب سلوک سجادیه، در شرح دعای مکارم الاخلاق که به قلم ایشان به رشته نگارش در آمد، خاطرنشان کرد: در بین اَدعیه ماثوره، دعای مکارم الاخلاق از خصوصیاتی برخوردار است که آن را از دیگر ادعیه ممتاز می کند، چنانچه بهترین خصلت های اخلاقی در این دعا نهفته است.

موسوی تصریح کرد: معارف و مضامین بلند اخلاقی موجود در این دعا، موجب انتخاب این نام بلند شده است، در واقع این دعا منشور اخلاقی جامع و برنامه کامل برای دست یابی انسان به کمال است و جامعیت آن به اندازه ای است که تمام زوایای زندگی انسان را تحت پوشش قرار می دهد.

 مسئول پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مقام معظم رهبری، اولیای الهی را  اُطبای حق و دعای مکارم الاخلاق را، مجموعه ای از داروها دانست که نفوس بشر را درمان کرده و او را به مقامات عالیه ارتقاء می بخشد،  البته لازمه رسیدن به این مهم؛ فهمیدن و عمل نمودن به آن است که بهبودی وسلامت انسان را تأمین و تمام اَمراض وجودی را درمان می کند.

وی در خاتمه گفت: در این کتاب، به شرح فرازهای دعای مکارم الاخلاق در ذیل بخش های متعدد پرداخته شده، از مطالب حاشیه ای پرهیز و از واژگان سلیس و روان استفاده شده است.

موضوعات: زندگینامه
[سه شنبه 1399-12-12] [ 01:11:00 ب.ظ ]