اسفناج گیاهی یک ساله است که نسبت به سرمای زمستان مقاوم است .این گیاه بومی ایران است و از نظرداشتن ویتامین بی 3 بسیار غنی است . در اسفناج مقداری زیادی آهن ،ید ،کلروفیل ،کارتن،اسید ارسنیک،اسید اگزالیک موجود است . و دارای ویتامین آ و سی است .
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است . این ماده بر کاهش وزن موثر است و اعصاب را تقویت میکند .از این گیاه برای پایین آوردن تب استفاده میکنند .
اسفناج به دلیل داشتن ماده ای به نام اسپیناسین ، به هضم غذا سرعت میدهد ،و به خاطر داشتن کلروفیل روده را تخلیه میکند و یبوست را ازبین میبرد .همچنین برای ورم روده کوچک و ورم ریه مفید است .
تحقیقات نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ ،معده ،پروستات حنجره و رحم موثر است .اسفناج ،کلسترول خون را پایین می آورد و همچنین تعداد گلبول های خون را افزایش می دهد ،بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به کم خونی است .برگ ها و ساقه های این گیاه ،رماتیسم و نقرس را درمان میکند .خوردن اسفناج ،باعث افزایش شیر در مادران و افزایش اشتها در کودکان میشود.
برای معالجه کک و مک ،اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.
موضوعات: معرفی اساتید
[شنبه 1393-08-24] [ 11:17:00 ق.ظ ]