انسان دورمانده از پروردگار گرفتار ناکسان میشود(شمیم سحر7) | ... | |
مؤسس مدرسه علمیه الزهرا(س)گرگان با بیان اینکه دعا را یکی از مهمترین وسایل ارتباط انسان با پروردگار دانست و گفت: انسان دورمانده از پروردگار گرفتار ناکسان میشود. حضرت آیت الله سید کاظم نورمفیدی در هفتمین برنامه سحرگاهی شبکه سبز گلستان در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: دعا ارتباط فرع با اصل است، ریشه انسان ذات اقدس الهی است و باید به برقراری و تدام ارتباط با این ریشه توجه کند. وی با اشاره به اولین شعر مولوی در مثنوی افزود: اصل نی، نیستان است و به خاطر جدایی از آن اصل ناله میکند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: مولوی با تمثیل اشاره به این معنا دارد که ما شاید آدمهای دورمانده از اصل خویش باشیم، اما طبیعت انسان هم اقتضا میکند که دنبال اصل خویش برود.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه سرسبزی درخت به دلیل ارتباط آن با ریشه اش است، توضیح داد: ریشه درخت انسان پروردگار است و تا زمانی که به این ریشه وصل باشد سرسبز و خرم می ماند. وی ادامه داد: طبق فرموده قرآن آنهایی که پروردگار را فراموش میکنند از خودشان هم جدا میشوند، بنابراین یکی از فلسفه های دعا در منطق ادیان الهی ارتباط دائمی انسان با ریشه اش یعنی پروردگار است و اگر از آن جدا شود گرفتار غول بیابان میشود. مؤسس مدرسه در ادامه دعا را نشانه معرفت انسان دانست و گفت: انسان هر چه بیشتر معرفت داشته باشد به فلسفه وجودی خود بیشتر توجه دارد و ارتباط خود را با آن تقویت میکند. آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه عالم ترین مردم کسانی هستند که بیشتر دعا میکنند، دعا را نشانه نیازمندی دانست
و خاطرنشان کرد: ما موجود نیازمندی هستیم و فقر و نیاز سراپای وجود ما را احاطه کرده است. وی توضیح داد: پروردگار غنی مطلق بوده و همه عالم وجود به او محتاجاند، بنابراین موجودی که حقیقت وجودش فقر و نیاز باشد باید به ریشه و اصل خود بیشتر توجه کند. نماینده ولی فقیه در استان گلستان اظهار داشت: در روایات آمده کسی که به درگاه الهی دعا نمیکند اظهار بی نیازی به درگاه ذات اقدس الهی را دارد، دعا اظهار فقر است نه دستور به پروردگار.
آیت الله نورمفیدی تاکید کرد: علاوه بر موارد فوق، دعا همنشینی با پروردگار است و همنشینی بالاتر از ذات اقدس الهی وجود ندارد. وی با اشاره به نقلی از پیامبر گرامی اسلام (ص) از حضرت موسی (ع) در خصوص کیفیت ارتباط با پروردگار گفت: حضرت موسی (ع) خطاب به پروردگار فرمود تو نزدیک هستی تا نجوا کنم یا اینکه دور هستی فریاد کنم؟ به حضرت موسی (ع) خطاب رسید که من نزدیک تو و همیشه با تو هستم، من همنشین بندهای که به یاد من میافتد و دعا میکند، هستم.
[سه شنبه 1392-04-25] [ 12:07:00 ق.ظ ]
لینک ثابت ضمن عرض سلام و تبریک بمناسبت فرا رسیدن ماه ضیافت الهی ماه نزول قرآن و شب های قدر را به فال نیک گرفته و فرصت را غنیمت شمرده تا دومین سوال قرآنی را در ارتباط با سوره قدر به تدبر پردازیم. از قرآن پژوهان عزیز دعوت می شود هر آنچه از نکات تفسیری سوره نورانی قدر در ذهن دارید انتخاب و به صورت جامع و کامل بیان کنید. زمان ارسال پاسخ ها تا پایان ماه مبارک است. در پناه قرآن مؤسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه کرج 1392/04/26 @ 01:17
|