« نارنگیپرتقال »

شلغم یکی از بقولات بسیار مقوی و مغذی است . که به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند منیزیوم و کلسیوم جزء مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب می آید شلغم یکی از پاک کننده ها و سازنده های خون است.
به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره تر باشد ،ید بیشتری در آن است و شلغم سنگ های مثانه ،کلیه و کبد را خرد و ادرار رازیاد میکند و به علت داشتن ویتامین های آ بی و سی برقدرت بینایی می افزاید.
شلغم اثر مفید و موثری در درمان بیماری های تنفسی دارد . برای این منظور از سوپ یا آش آن استفاده میشود.همین طور عصاره ی آن را به دست آورد .برای این کار شلغم رابا شکر سرخ به وزن مساوی در کمی آب می ریزند و به ملایمت حرارت میدهند .طریقه دیگر آن است که وسط یک شلغم بزرگ را خالی کرده و شکر سرخ درون آن میریزند و پر میکنند و میپزند.شکل سوم نیز آن است که شلغم را به شکل حلقه های گرد بریده و پیاز را نیز به همین شکل در می آورند سپس طبقات شلغم را در ظرف گردی بر روی حرارت میگزارند و هنگامی که گرم میشود به تدریج شربت آن جدا میشود . این شربت برای درمان سرماخوردگی و گلو درد بسیار نافع است.
آب شلغم به سبب داشتن انسلین گیاهی وویتامین های مفید برای درمان مرض قند و سنگ مثانه مفید است .
شلغم برای جلوگیری از ناراحتی پوستی به ویژه جوش صورت بسیار سود بخش است .
تخم شلغم از نظر تمام خواص از شلغم مفید تر و قوی تر است.

 

 


موضوعات: معرفی اساتید
   شنبه 24 آبان 1393


فرم در حال بارگذاری ...

جستجو
اردیبهشت 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31