معاونت فرهنگی مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) گرگان










جستجو





دی 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
  حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزادگفت: نداشتن اطلاعات کافی از دین، بد اخلاقی، پا فشاری در رسیدن به نتیجه مقصود، عدم صبر و بردباری از آسیب های تبلیغ است، اصل مهم در ارشاد و هدایت دیگران، محبت، صبر و استقامت است. ...

حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد در نشست اخلاقی تربیتی که با حضور اساتید، کارکنان و طلاب مجموعه حوزوی الزهرا(سلام الله علیها) و اعضای موسسه قرآنی این مجموعه برگزار شد در مقدمه سخنان خود، صلوات را ذکری کامل و جامع  برشمرد که برکات همه ذکرها را در بردارد.

ادامه »

موضوعات: اخلاقی
[شنبه 1398-11-05] [ 01:33:00 ب.ظ ]



 لینک ثابت

  بررسي راز ماندگاري امام خميني(ره) ...

« خانم فرحناز رجب زاده» در ویژه مراسم سی امین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی رحمت الله علیه که از سوی مرکز تخصصی و مدرسه علمیه عالی الزهرا سلام الله علیها گرگان و با حضور اساتید، کارکنان و طلاب این مدرسه و نیز جمعی از بانوان برگزار شد امام خمینی رحمت الله علیه را جامع تمام خوبیها دانست و با استناد به کلمات قصار رهبر معظم انقلاب مدظله العالی به بیان رمز محبوبیت حضرت امام پرداخت و گفت: همه جهانیان امام را باور داشتند ولی در بیان شخصیت حضرت امام خمینی رحمت الله علیه کسی بهتر از رهبر معظم انقلاب مدظله العالی نمی توانست ایشان را معرفی کند، در کلام حضرت آیت الله خامنه ای وارد است که می فرمایند: “خمینی عزیز ما را کیست که نشناسد و کیست که به شایستگی بشناسد ” .

ادامه »

موضوعات: اخلاقی
[شنبه 1398-03-18] [ 10:11:00 ق.ظ ]



 لینک ثابت

  سواد رسانه‌ ای یعنی چه؟! ...

روشن شدن هر مفهوم، قبل از هر چیزی برای درک صحیح آن مفهوم می تواند کمک کند. سواد رسانه ای مشتکل از دو عبارت است: «سواد».«رسانه»
برگردیم به دوران کودکی و روزهای اول مدرسه، زمانی که به مدرسه می رفتیم تا «خواندن و نوشتن» را یاد بگیریم و دیگر «بی سواد» نباشیم. در مدرسه ابتدا حروف الفبا را یاد می گرفتیم؛ یعنی نسبت به شکل حروف، صدای آنها و نحوه نوشتن آنها «دانش» پیدا می کردیم. سپس «مهارت» کنار هم گذاشتن حروف و خواندن و هجّی کردن کلمات را یاد می گرفتیم و بعد از مدتی «کاربرد» کلمات در ساختن جمله ها و خواندن و نوشتن متون مختلف را آموختیم و بدین ترتیب «باسواد شدیم»! مجموعه ای از دانش ها در کنار مهارت ها به اضافه کاربردها در کنار هم، ما را با سواد کرد.

رسانه وسیله ای است که فرستنده به کمک آن پیام خود را به گیرنده منتقل می کند. رفته رفته ابزارهای ارتباطی گسترش پیدا کرد و در عصر حاضر با ظهور رسانه های چاپی و الکترونیکی، رسانه های جمعی شکل گرفتند. مهم ترین تفاوت رسانه های امروزی آن است که می توانند پیام های خود را با سرعت زیاد به طیف وسیعی از مخاطبان برسانند.

همانطور که سواد خواندن و نوشتن به ما کمک می کند تا بتوانیم انواع جملات ساده و پیچیده را بفهمیم و معناهای متفاوتی از آن ها برداشت کنیم، سواد رسانه ای هم مهارتی است که با یادگیری آن می توانیم انواع رسانه ها و تولیدات رسانه ای را درک، تفسیر و تحلیل کنیم. هر رسانه مجموعه ای از نشانه های خاص خود را دارد که شناخت این نشانه ها در با سواد شدن ما نقش مهمی را ایفا می کند.

 

موضوعات: اجتماعی
[جمعه 1396-11-20] [ 08:30:00 ب.ظ ]



 لینک ثابت

  راه و رسم ائمه ...

رئیس هیأت امنای مدرسه علمیه الزهرا(س)گرگان حجه الاسلام سیدمجتبی نورمفیدی درمورد راه ورسم ائمه فرمودند:

قالَ الصّادِقُ عليه السلام : «مِنْ دينِ الْأَئِمَّةِ الْوَرَعُ وَ الْعِفَّـةُ وَ الْصَّلاحُ (…اِلى قَوْلِهِ) وَ اِنْتِـظارُ الْفَـرَجِ بِالصَّـبْرِ » 
از راه و رسم ائمه ورع وعفت و پاکدامنی و درستی و از جمله انتظار فرج به سبب صبر است.
راه و رسم ائمه اين است که ورع پيشه کنند، پاک دامن باشند و صلاح و درستی اختيار کنند. و نيز انتظار فرج به سبب صبر داشته باشند. 
«انتظار الفرج بالصبر» می تواند همان فرج کلی باشد که با ظهور حضرت ولی عصر تحقق پيدا می کند و هم مي تواند فرج به معنای لغوی يعنی فرج در مقابل بن بست باشد که انسان با صبر می تواند مشکلات را حل کند.
در معارف ائمه به هر ميزان که بر عفت و ورع و تقوا تاکيد شده بر صلاح هم تاکيد شده است. صلاح يک معنای عامی دارد به معنای درستی که هم عمل صالح را در بر می گيرد و هم راه درست را. اين که اگر کسی فکر کند ورع يا عفت به تنهايی برای رسيدن به مقصود کافی است، فکر درستی نيست. بلکه ورع و عفت به ضميمه صلاح و درستی در کار باعث به سرانجام رسيدن امور است.
هر ورعی و هر عفيفی لزوما اهل صلاح نيست يا به عکس هر کسی که درست حرکت می کند و اهل صلاح است لزوما عفت و ورع ندارد. آن چه که به عنوان راه و رسم ائمه است هر دو است، عفت و ورع و صلاح. ما در برداشت از راه و رسم ائمه متاسفانه يا گزينشی عمل می کنيم يا ناقص عمل مي کنيم و آن جامعيتی که بايد در فهم سيره اهل بيت بايد در نظر بگيريم متاسفانه نداريم.
اما در کنار اين ها آن چه که به عنوان راه و رسم ائمه شمرده شده، انتظار الفرج بالصبر است. چه معنای اصطلاحی فرج را در نظر بگيريم که حضرت بيايند و چه معنای لغوی آن را و کليد آن نيز صبر است؛ اين جزء راه و رسم ائمه است ما نيز بايد اين چنين باشيم و انتظار آن فرج کلی را داشته باشيم به انضمام صبر و البته می تواند به معنای لغوی خودش باشد که در مشکلات و گرفتاری ها و بن بست ها با کليد صبر می توانيم امور را آسان کنيم و بن بست ها را بشکنيم و گشايش در امور فراهم کنيم. فرقی نمي کند چه در زندگی شخصي  و چه در جامعه. خدا انشاأ الله توفيق ورع و صبر در مشکلات به ما عنايت بفرمايد.
«الحمد لله رب العالمين»

موضوعات: اخلاقی
[شنبه 1396-07-15] [ 08:05:00 ق.ظ ]



 لینک ثابت

  لحظه ای تامل ...

مقام معظم رهبری (مدظله العالی): كار در داخل خانه از كار بیرون سخت تر است

 برخلاف تصور بعضی كه خیال میكنند این‌هایی كه بیرونِ خانه كار میكنند، كارشان سخت است، آنهایی كه در خانه‌اند راحتند؛ نه، خانم داخل خانه كار جسمانی‌اش هم سخت است، كار فكری‌اش هم سخت است؛ چون مدیر داخلی خانواده، خانم است ـ طبعاً چالشهایی دارد. این چالشها تلاطم‌هایی در روح او به‌وجود می‌آورد.
به مجرد اینکه شوهر می‌آید در خانه، مثل اینکه فرشته نجات از آسمان نازل شد برایش. برای هر دوتان، این محیط میشود بهشت. بَد است؟ این اساسی‌ترین نیاز انسان است. این را سعی کنید تأمین کنید.
 البته خب شرایطی دارد، زحماتی دارد، البته خیلی زحمتی ندارد، عقل یک خرده‌ای میخواهد؛ هم زن باید عقل به خرج بدهد، هم مرد باید عقل به خرج بدهد. ۷۸/۱۲/۲۲

موضوعات: اخلاقی
[یکشنبه 1396-05-22] [ 09:28:00 ق.ظ ]



 لینک ثابت

  کلام نور ...

حضرت آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی):  الان در ماه رجب هستیم؛ ماهی که روزهای متبرّکی دارد. از این ایام استفاده بردن و معنویت را تقویت کردن و با خدا ارتباط برقرارکردن و ذکر و دعا و توسّل را اهمیت دادن از وظایف است. تقویت ارتباط خود با خدا؛ تلاش در مسائل دنیایی - اعم از فراگیری علم و دانش و کوشش در راه سازندگی - آگاه بودن از مسائل سیاسی و اقتصادی و مهمتر از همه، حفظ آن امید، عوامل و ویژگیهایی است که ان‌شاءاللَّه در آینده - آینده‌ای نه چندان دور - همه روی زمین را به نور جمهوری اسلامی منوّر خواهد کرد و بشریت را از برکات اسلام برخوردار خواهد ساخت و ملت ایران را - همچنان که خدای متعال به مسلمانان وعده فرموده است - شاهدِ یکپارچگی و وحدت بشریت در روی زمین قرار خواهد داد.

 بیانات در دیدار مردم قم مورخ ‌ ۱۳۷۱/۱۰/۱۹

موضوعات: تربیتی
[شنبه 1396-01-19] [ 11:01:00 ق.ظ ]



 لینک ثابت

  موعظه ...

حضرت آیت الله نورمفیدی ( نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان ) : اگر عزت می خواهید باید بنده خدا باشید ، پول و قدرت عزت نمی آورد.

موضوعات: زندگینامه, اخلاقی
[شنبه 1395-08-01] [ 02:28:00 ب.ظ ]



 لینک ثابت
 
مداحی های محرم